Bericht openen
KPN_logo

KPN heeft snelste mobiele netwerk en beste dekking!

KPN heeft zowel het snelste mobiele netwerk als de beste dekking over het laatste halfjaar van 2020.
Dat blijkt uit de speedtest van Ookla. Daarmee stoot KPN concurrent T-Mobile van de troon.

Snelheid en dekking mobiele netwerk

Ookla maakt voor dit onderzoek gebruik van een ‘Speed Score’ en ‘Coverage Score’. De Speed Score is een getal om de snelheid van het netwerk aan te geven. Het is een combinatie van de up- en downloadsnelheid. De downloadsnelheid weegt zwaarder omdat de gebruikers dit vaker ervaren. De Coverage Score gaat over de dekking en kwaliteit van het netwerk in Nederland.

T-Mobile van de troon gestoten

KPN heeft T-Mobile van de troon gestoten als snelste netwerk. De afgelopen drie jaar was T-Mobile sneller, nu zijn ze ingehaald door KPN. KPN heeft een Speed Score van 87,15 gehaald. De uploadsnelheid lag gemiddeld op 92,51 Mbps en de downloadsnelheid op 19,80 Mbps. Vodafone kwam met een gemiddelde snelheid van 67,97 als minst snel uit het onderzoek.

grafiek speed score ookla
Beste dekking

De dekking van KPN is verreweg als beste uit de test gekomen. De provider scoort hier 833 punten. De Coverage Score wordt bepaald aan de hand van telefoons waar de Ookla speedtest app op is geïnstalleerd. Via deze telefoons wordt gemeten of een netwerk bereik heeft op een bepaalde locatie en hoe sterk dat bereik is.

grafiek coverage score ookla

Bij Millway zijn de abonnementen van deze drie providers aan te sluiten, te verlengen of naar over te stappen. Een goede manier om dit overzichtelijk op de site weer te geven heeft Millway helaas nog niet gevonden. U kunt natuurlijk altijd even contact opnemen met de vraag wat er in uw situatie mogelijk is!

Naast Vodafone, KPN en T-Mobile kunt u ook terecht voor Tele2, Ben, Youfone en Lebara abonnementen.

Dit zijn de best verkochte refurbished iPads afgelopen jaar

Dit zijn de best verkochte refurbished iPads afgelopen jaar!               

Keurmerk-refurbished technieknederland.nlMarktaandeel

(omzet)

Marktaandeel

(aantallen)

iPad 201822%23%
iPad 201922%19%
iPad 201711%12%
iPad Air 110%16%
iPad Air 310%6%
iPad Air 29%10%
iPad Pro 12.9” 20185%2%
iPad Mini 24%6%
iPad Pro 12.9”20173%1%
iPad Mini 42%2%
iPad Mini 51%1%
iPad Mini 31%1%
iPad Pro 11” 20180%0%
iPad 4 (niet meer beschikbaar)0%0%

In 2021 kunt u het volgende verwachten:

 • Bij alle licht gebruikte modellen (B-Grade) ontvangt u een screenprotector en siliconen hoes
 • Garantie van 2 jaar op uw tablet
 • In combinatie met een iPad hoes ideaal te gebruiken voor thuiswerken, videobellen, vergaderen of schoolwerk thuis!
Bericht openen

Dit zijn de best verkochte refurbished iPhones afgelopen jaar

Dit zijn de best verkochte refurbished iPhones afgelopen jaar!

Keurmerk-refurbished technieknederland.nlMarktaandeel

(omzet)

Marktaandeel

(verkochte aantallen)

iPhone 827%27%
iPhone X25%17%
iPhone 718%26%
iPhone XS10%6%
iPhone XR6%4%
iPhone SE4%8%
iPhone 6S5%7%
iPhone 113%1%
iPhone SE 20202%1%
iPhone 8 Plus2%1%
iPhone 7 Plus1%1%
iPhone 6S Plus0%0%

In 2021 kunt u het volgende verwachten:

 • Bij alle licht gebruikte modellen (B-Grade) ontvangt u een screenprotector en siliconen hoes
 • Garantie van 2 jaar op uw toestel
 • Prijsdalingen vanaf maandag 8 februari op de volgende modellen: iPhone 8, iPhone X, iPhone XS, iPhone SE2020 en iPhone 11!
 • Ook de iPhone 7 blijft natuurlijk een aantrekkelijke optie

Vodafone past prijzen en bundels aan per 1 februari.

Vodafone past prijzen en bundels aan: Zo worden de Start XL-, Red Essential- en Red Super-abonnementen geschrapt. De Start-abonnementen krijgen grotere databundels en hogere prijzen, het Red-abonnement krijgt een lagere prijs en een kleinere bundel.

Start-abonnees die na maart 2019 hebben verlengd of een abonnement hadden afgesloten worden automatisch omgezet naar de nieuwe versies, meldt Vodafone. Voor andere abonnees verandert er vooralsnog niets. Gebruikers met een Red Super-abonnement krijgen een aanbod per mail om over te stappen op Red Unlimited. Het is de eerste wijziging aan de abonnementen in bijna een jaar: de vorige wijziging vond plaats in maart vorig jaar.

Met de nieuwe constructie vervangt Vodafone Red Essential en Red in feite met één Red-abonnement, dat iets duurder is en meer data bevat dan het oude Red Essential. Met de verhoging van de prijs en databundel van het Start L-abonnement was er voor Start XL met zijn 3GB voor € 18,50 geen plek meer.

De Red-abonnementen bevatten toegang tot 5G, bij de Start-abonnementen moeten gebruikers daarvoor € 2 per maand bijbetalen. De wijzigingen gaan 1 februari per direct in. De verdubbelingen van databundels en kortingen op abonnementsprijzen als klanten ook diensten van Ziggo afnemen blijven in stand.

Vodafone past prijzen en bundels aan:
– Red Essential en Start XL komen te vervallen
– Start M en Start L krijgen meer data en worden iets in prijs verhoogd
– Red krijgt minder data en wordt goedkoper per maand
– Red Unlimited en Red Together worden ook goedkoper per maand

Deze nieuwe abonnementen gelden voor alle bestellingen die vanaf 1 februari worden geplaatst.
Dit geldt niet voor abonnementen die al lopen.
Wilt u alsnog het abonnement wijzigen naar een nieuwe variant, laat het ons weten!

Benieuwd welke gevolgen dit voor uw abonnement heeft? Of ziet u persoonlijke kansen en wilt u Vodafone eens vergelijken met uw huidige aanbieder?
U kunt altijd vrijblijvend informatie opvragen via een email of via de website.

Bron: Vodafone

Vodafone past prijzen en bundels aan per 1 februari 2021

Apple gebruiker overweegt aanschaf gebruikt toestel.

De bekende inruilwebsite voor mobiele telefoons, BankMyCell, heeft in de periode augustus en september van dit jaar 2.470 Apple gebruikers geënquêteerd.
Zij vroegen of zij van plan zijn om een nieuwe telefoon aan te schaffen. Dit natuurlijk in het licht van de verwachte aankondiging van Apple van nieuwe iPhones
(de iPhone 12).

De onderzoekers begonnen met de vraag of de coronacrisis van invloed is op de vraag of zij al dan niet een nieuwe smartphone kopen.

43% van de ondervraagden meldt dat corona geen invloed heeft. In de UK is het percentage met 32% zelfs nog fors lager.

Maar wat voor toestel overwegen Apple gebruikers dan om aan te schaffen? In Amerika overweegt maar liefst 38% de iPhone 12. In Engeland is dit met 23% fors lager. Wereldwijd blijft het percentage steken op 35%. Aan de overkant van de Noordzee geeft men de voorkeur om een ouder model iPhone te kopen. Wellicht speelt Brexit met als zijn (economische) gevolgen hier een grote rol. Het is ook duidelijk dat een gemiddeld Apple gebruiker niet overstapt naar een ander merk dan Apple. Zij zijn bijzonder merktrouw.

Goed nieuws voor de refurbisher onder ons. Meer dan 20% van de ondervraagden denkt er serieus aan om een gebruikt toestel aan te schaffen.
Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Niet voor niets groeit het refurbished markt het hardst van alle telecomsegmenten.

Millway Telecom heeft dan ook voor iedere Apple gebruiker een passende oplossing. Het complete gebruikte aanbod vindt u in onze webshop!

Of kiest u meteen voor een van deze populaire modellen:

iPhone 8:                                                                   iPhone X:

Bericht openen

Wat is een refurbished een Apple product?

Wat is een refurbished een Apple product?

Refurbished is het controleren, renoveren en schoonmaken van een product. Refurbished betekent letterlijk vertaald ‘gereviseerd’.

Deze producten zijn retour gekomen door diverse redenen. Zo kan er kan bijvoorbeeld sprake zijn geweest van technische defecten, overschotten van voorraad of een inruilprogramma.

Een geretourneerd apparaat zoals een iPhone, iPad of MacBook mag niet meer als nieuw worden verkocht.
Dit terwijl refurbished producten meestal ‘zo goed als nieuw’ zijn. Daarnaast is er ook een groot verschil tussen een ‘tweedehands iPhone of iPad’ van een particulier via Facebook of Marktplaats of een grondig – door professionals – gecontroleerd en gereviseerd apparaat. Wanneer een iPad, iPhone of MacBook is gecontroleerd of gereviseerd, spreken we van een refurbished apparaat.

In de meeste gevallen is het kopen van refurbished producten een betrouwbare keuze. Helaas maakt niet iedere refurbished leverancier  gebruik van dezelfde hoogwaardige kwaliteit onderdelen. Hierdoor verschilt de productkwaliteit per aanbieder. Goedkope onderdelen komen niet altijd ten goede van de productkwaliteit.
Daarom heeft Millway gekozen voor een Refurbished Partner die alleen met onderdelen met een hoogwaardige kwaliteit werkt. Onze partner heeft zelfs het keurmerk Quality Certified Refurbished Device mogen ontvangen van  Techniek Nederland!

Keurmerk Refurbished logo
Keurmerk Techniek Nederland – Quality Certified Refurbished Device

Enkele redenen om voor Millway Refurbished te kiezen:

 • Eenvoudig te bestellen in de webshop!
 • Hoogste kwaliteit refurbished Apple iPhone, iPad en MacBook;
 • Tot wel 60% goedkoper dan een nieuw Apple product;
 • Standaard twee jaar garantie; zie garantievoorwaarden.
 • Niet tevreden? Retourneer met ons retourformulier
 • Afhalen bij ruim 3.000 PostNL-afhaalpunten;
 • Ruil je oude iPhone of iPad in bij Millway;
 • Keurmerk Quality Certified Refurbished Device
Bericht openen

T-Mobile eerste in Nederland met een landelijk dekkend 5G netwerk.

T-Mobile biedt vanaf 27 oktober landelijk 5G-dekking.

Dit betekent dat 90% van alle inwoners van Nederland woont in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile. Het 5G netwerk zorgt voor meer snelheid en stabiliteit, maar de snelheid van het 5G netwerk is nu nog vergelijkbaar met 4G. Volgens T-Mobile zal deze snelheid de komende twee jaar aanzienlijk toenemen.

Met 4G is bijvoorbeeld videobellen, thermostaat of verlichting onderweg bedienen of je drone besturen al mogelijk. Door 5G kunnen we nieuwe technieken gaan gebruiken voor zelfrijdende auto’s, cloud gaming en augmented reality in de huiskamer.

Voor toegang tot het 5G netwerk is er wel een 5G geschikt toestel nodig. Millway assisteert u natuurlijk graag bij uw keuze.
Neem u gerust contact met ons op!

Scroll naar boven