KPN_logo

KPN heeft snelste mobiele netwerk en beste dekking!

KPN heeft zowel het snelste mobiele netwerk als de beste dekking over het laatste halfjaar van 2020.
Dat blijkt uit de speedtest van Ookla. Daarmee stoot KPN concurrent T-Mobile van de troon.

Snelheid en dekking mobiele netwerk

Ookla maakt voor dit onderzoek gebruik van een ‘Speed Score’ en ‘Coverage Score’. De Speed Score is een getal om de snelheid van het netwerk aan te geven. Het is een combinatie van de up- en downloadsnelheid. De downloadsnelheid weegt zwaarder omdat de gebruikers dit vaker ervaren. De Coverage Score gaat over de dekking en kwaliteit van het netwerk in Nederland.

T-Mobile van de troon gestoten

KPN heeft T-Mobile van de troon gestoten als snelste netwerk. De afgelopen drie jaar was T-Mobile sneller, nu zijn ze ingehaald door KPN. KPN heeft een Speed Score van 87,15 gehaald. De uploadsnelheid lag gemiddeld op 92,51 Mbps en de downloadsnelheid op 19,80 Mbps. Vodafone kwam met een gemiddelde snelheid van 67,97 als minst snel uit het onderzoek.

grafiek speed score ookla
Beste dekking

De dekking van KPN is verreweg als beste uit de test gekomen. De provider scoort hier 833 punten. De Coverage Score wordt bepaald aan de hand van telefoons waar de Ookla speedtest app op is geïnstalleerd. Via deze telefoons wordt gemeten of een netwerk bereik heeft op een bepaalde locatie en hoe sterk dat bereik is.

grafiek coverage score ookla

Bij Millway zijn de abonnementen van deze drie providers aan te sluiten, te verlengen of naar over te stappen. Een goede manier om dit overzichtelijk op de site weer te geven heeft Millway helaas nog niet gevonden. U kunt natuurlijk altijd even contact opnemen met de vraag wat er in uw situatie mogelijk is!

Naast Vodafone, KPN en T-Mobile kunt u ook terecht voor Tele2, Ben, Youfone en Lebara abonnementen.

Scroll naar boven